آرشیو بلاگ

درمان های خانگی برای بهبود اسکارهای کلوئیدی

اسکار کلوئید 787484187418541

اسکار کلوئیدی نوعی زخم گره ای هستند که به دلیل بهبودی غیر طبیعی در محل آسیب ایجاد می شوند.

با این حال، بافت های کلوئیدی محدود به محل آسیب نیستند و فراتر از آن گسترش می یابند. آنها ممکن است باعث خارش، درد و احساس سوزش شوند.

یک زخم فعال ممکن است قرمز، برجسته، محکم و ضخیم باشد. اسکارها می توانند بیش از حد حساس شوند که می توانند حرکت و عملکرد فرد را محدود کنند.

جراح یا درمانگر ممکن است به محض جراحت، بریدگی ها  و بخیه ها برداشته و درمان های مختلفی برای درمان اسکار را توصیه کند. زمان درمان اسکار شما بسته به نوع آسیب یا جراحی متفاوت است. درمان های اسکار ممکن است شامل موارد زیر باشد:

ماساژ اسکار می تواند به کاهش حساسیت و شل شدن مناطق عمیق تر کمک کرده و به تولید یک اسکار صاف و متحرک کمک  کند. برای این کار می توانید از هر نوع کرم بدون نسخه مانند وازلین ، کره کاکائو یا لوسیون دست استفاده کنید. بافت باید در جهت جای زخم به مدت ده دقیقه دو بار در روز ماساژ داده شود. این برای ۳-۶ ماه یا تا زمانی که به نظر می رسد مفید است، بهتر است اعمال شود.

برنامه های تمرینی کنترل شده اولیه می توانند از سفتی مفاصل اطراف جلوگیری کرده و تاندون ها را در زیر پوست بلغزانند.

 

اسکار کلوئید 787484187418541

درمان های خانگی برای بهبود اسکارهای کلوئیدی

چند ماده طبیعی ممکن است به بهبود زخم های لجبازی مانند کلوئید کمک کند، اما توجه داشته باشید که این روش های درمانی بهبودی دائمی یا از بین بردن  کامل اسکار را ندارند.

در بهترین حالت، این روشهای درمانی خانگی به منظور رفع ناراحتی علامت دار مرتبط با کلوئیدها، کمتر نمودن آن و جلوگیری از رشد بیشتر آن است.

  1. از ژل های سیلیکونی OTC استفاده کنید

استفاده از ژل های سیلیکونی OTC می تواند به کنترل جای زخم های کلوئیدی کمک کند.

انواع مختلفی از ژل های سیلیکونی بدون نسخه وجود دارد که بدون نسخه پزشک در دسترس است و می تواند به شما در درمان اسکارهای کلوئیدی کمک کند. ژل های سیلیکونی با کوچک شدن کلاژن و ترمیم رگ های خونی شکسته باعث بهبودی جای زخم می شوند.

روش استفاده: ژل را روی ناحیه آسیب دیده یا همان گوشت اضافه ای که در اثر جراحت ایجاد شده است بمالید و بگذارید ۱۲ ساعت یا طبق دستور روی پماد باقی بماند. استفاده را برای دو تا چهار ماه ادامه دهید تا جای زخم بهتر شود.

  1. آسپرین محلول را استفاده کنید

از آسپرین به طور عام در درمان اسکارهای کلوئیدی استفاده می شود. با این حال برای اطمینان از تأثیر آن مطالعات بیشتری لازم است.

روش استفاده: با خرد كردن چند قرص آسپرین در آب، خمیر آسپرین درست كرده و روی زخم بگذارید.

  1. مقداری سرکه سیب بزنید

استفاده از سرکه سیب ( ACV)  جزوه معروف ترین درمان های خانگی برای جای زخم های کلوئیدی است. با این حال، هیچ مطالعه ای وجود ندارد که اثربخشی آن را گزارش کند.

روش استفاده: سرکه سیب  را با آب رقیق کرده و به کمک پنبه روی پوست آسیب دیده بمالید. بگذارید چند دقیقه روی آن بماند و آبکشی کنید. با استفاده از ژل آلوئه ورا روند درمان  را ارائه دهید.

احتیاط: اطمینان حاصل کنید که ACV را قبل از استفاده رقیق کنید. اگر باعث تحریک یا ناراحتی می شود  مصرف آن را قطع کنید.

۴٫روغن درخت چای را بمالید

از روغن درخت چای به طور کلی برای بهبود زخم بسته استفاده می شود. با این حال، افراد اثربخشی آن را در درمان اسکارهای کلوئیدی نیز گزارش می کنند.

روش استفاده: چند قطره روغن درخت چای را با روغن نارگیل مخلوط کرده و روی ناحیه آسیب دیده قرار دهید.

۵٫با عسل ماساژ دهید

عسل یک ماده مرطوب کننده طبیعی است که در صورت استفاده منظم می تواند به بازگرداندن رطوبت به پوست و ترمیم آسیب بافتی کمک کند. علاوه بر این، عسل ممکن است یک اثر ضد تکثیری مثبت داشته باشد که رشد الیاف کلوئید را مهار می کند.

روش استفاده: می توانید مقداری عسل تازه و طبیعی  را به آرامی روی زخم ماساژ دهید تا گردش خون در منطقه بهبود یابد، که ممکن است به کاهش تجمع سلول های مرده پوست کمک کند.

  1. خمیر سیر بزنید

استفاده موضعی از سیر ممکن است به مرور زمان باعث از بین رفتن جای زخم شود. این ادعا به توانایی سیر در کاهش تولید کلاژن بیش از حد در محل آسیب پوستی بستگی دارد، که در نهایت منجر به تشکیل کلوئید می شود.

روش استفاده: خمیر سیر را با آب یا روغن نارگیل درست کنید و روی محل اسکار بگذارید.

  1. از عصاره پیاز استفاده کنید

تجویز موضعی کرم های حاوی عصاره پیاز روی کلوئیدها ممکن است به صاف شدن جای زخم کمک کند تا کمتر مورد توجه قرار گیرد.

این پتانسیل بهبود زخم پیاز را به فلاونوئیدهای آن نسبت می دهند که ممکن است به مهار تکثیر فیبروبلاست و سنتز بیش از حد کلاژن کمک کند.

روش استفاده: پیاز را آسیاب کرده و به صورت خمیر درآورید و آن را روی جای زخم قرار دهید. همچنین ممکن است از پمادهای حاوی عصاره پیاز استفاده کنید.

 

اسکار کلوئید 794787484414

نکات پیشگیری از خودمراقبتی

خطر رشد بیش از حد بافت پس از آسیب پوستی را می توان با کمک چند مراقبت از خود یا اقدامات پیشگیرانه به حداقل رساند:

  1. از هر نوع ضربه به پوست خودداری کنید

سوراخ شدن و خال کوبی پوست کاملاً ممنوع است. اگر می توانید، از اقدامات جراحی که ممکن است منجر به ایجاد چنین زخم های شدیدی شود  نیز خودداری کنید.

۲٫بلافاصله آسیب را درمان کنید

اگر دچار آسیب جزئی پوستی شوید، درمان سریع به بهبودی بافت آسیب دیده کمک می کند در نتیجه میزان زخم و تشکیل کلوئیدها را محدود می کند.

لایه‌ای نازک از یک نرم کننده مانند ژله نفتی را در بالای آن قرار دهید و ناحیه آسیب را با باند نچسب بپوشانید.

توصیه می شود بعد از تمیز کردن زخم با آب و صابون ضد باکتری، روزانه ضخامت آن را تغییر دهید.

۳٫ فشار درمانی را امتحان کنید

این نوع درمان شامل پوشیدن یک باند ژل سیلیکونی بر روی زخم برای اعمال فشار یکنواخت بر روی محل زخم است. معمولاً باید باند را حداقل ۲ تا ۳ ماه در شبانه روز نگه دارید.

برای این منظور، اگر تصمیم دارید گوشتان را سوراخ کنید، استفاده از گوشواره های فشار یا آتل های زیمر عاقلانه است.

بیشترین سوالات در مورد اسکارهای کلوئیدی

آیا کلوئیدها به تدریج رشد می کنند یا دوباره ظاهر می شوند؟

کلوئیدها در اثر تجمع کلاژن افزایش می یابند، که می تواند برای چندین سال ادامه داشته باشد و باعث می شود اسکار به تدریج بزرگ و بزرگ تر شود.

در بعضی موارد  ممکن است جای زخم بیش از ۳ ماه پس از آسیب دیدگی قابل مشاهده باشد  و حتی پس از درمان نمی توانید احتمال بازگشت آن را رد کنید.احتمال عود پس از برداشتن جای زخم با جراحی بیشتر است.

 

اسکار کلوئید 748464189419641874

تفاوت کلوئیدها با جای زخم هایپرتروفیک چیست؟

جای زخم هایپرتروفیک با افزایش فیبرهای کلاژن است که در یک لایه موازی با درم قرار می گیرد.

این نوع اسکار معمولاً به محل آسیب محدود می شود و تمایل دارد با گذشت زمان کمرنگ شود، در حالی که کلوئیدها تمایل دارند از محل آسیب دیدن فراتر رفته و با گذشت زمان رشد کنند و از آن جهت به این نوع زخم ها گوشت اضافه نیز گفته می شود.

علاوه بر این، جای زخم هایپرتروفیک در همه رنگ های پوست شیوع دارد و بیشتر از کلوئیدها دیده می شود.

آیا مصرف موضعی لیمو برای درمان کلوئیدها خوب است؟

از لیمو به طور ماده ای برای درمان اسکارهای کلوئیدی استفاده می شود. با این حال، هیچ مطالعه علمی برای حمایت از این ادعا وجود ندارد. علاوه بر این، ویتامین C باعث افزایش تولید کلاژن می شود. بنابراین بهتر است از استفاده از لیمو ترش برای  درمان جای زخم های کلوئیدی خودداری شود.

حرف آخر

کلوئیدها برای سلامتی شما مضر نیستند. اکثر افرادی که تحت درمان کلوئید قرار می گیرند این کار را انجام می دهند زیرا ظاهر زخم را دوست ندارند.

خوشبختانه درمان هایی که در دسترس هستند می توانند نوع کلوئیدها را بهبود بخشند، حتی اگر به طور کامل از شر زخم خلاص نشوند.

پس از بهبود پوست و بافتهای عمیق تر، زخم چهار مرحله مختلف بهبودی را پشت سر می گذارد. اگرچه ممکن است جای زخم اولیه پوستی کم باشد، اما در طی ۴-۶ هفته بعد جای زخم اغلب بزرگ شده و قرمز می شود. یک زخم فعال به طور معمول قرمز، برجسته، محکم و ضخیم است. بعضی اوقات می توان این تغییر را با عفونت اشتباه گرفت. همچنین اغلب خارجی ترین لایه پوست را شامل می شود در حالی که لایه های عمیق آن دست نخورده باقی می مانند که این نیز طبیعی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *